Auralic Aries S1 Streamer (2024)

AURALiC S1 - Pure essentie van geluid

AURALiC's S1 serie producten zijn gemaakt om ongeëvenaarde geluidskwaliteit te leveren binnen hun prijsklasse. Deze machines zijn geïnspireerd op de gewaardeerde G2.2 referentieproducten en erven eersteklas audiotechnologieën die nieuwe standaarden stellen in de industrie.

Aangedreven door het geavanceerde Tesla G3 streaming platform, maakt de S1 serie gebruik van AURALiC's innovatieve Direct Memory Access (DMA) en Direct Data Recording (DDR) technologieën. Door inkomende audiogegevens naadloos op te nemen in het systeemgeheugen van de Tesla G3 en deze rechtstreeks door te sturen naar de low-level audiohardware.

Met de opname van dubbele 60fs Femto klokken en galvanische isolatie bereikt de S1 serie een ongekend niveau van ruisonderdrukking.

De nauwgezette aandacht voor details in de S1-serie zorgt ervoor dat klokjitter en signaalvervorming tot een buitengewoon minimum worden beperkt. Het resultaat is een opmerkelijk vloeiend en natuurlijk geluid dat de nuances van de originele audio getrouw reproduceert en zorgt voor een meeslepende luisterervaring die de zintuigen betovert.

De AURALiC S1 biedt een naadloze streamingervaring via ethernet met de eigen Lightning DS software, Apple AirPlay 2, TIDAL Connect, Spotify Connect, internetradio en verschillende digitale ingangskanalen zoals USB audio, coaxiaal en Toslink. AURALiC's Lightning DS integreert naadloos populaire streamingdiensten zoals Amazon Music Unlimited, TIDAL, Qobuz, TuneIn, KKbox en meer. Bovendien kan de S1 muziek afspelen die is opgeslagen op een NAS-station, USB-station en CD-station. De S1 zal Roon Ready zijn na voltooiing van de Roon-certificering.

"Als we het over hoogwaardige audio hebben, hebben we het niet alleen over functionaliteit. Het omvat ook compromisloze sonische uitmuntendheid. Dit ethos heeft ons gedreven om de nieuwe S-serie te ontwikkelen, waarbij 'S' symbool staat voor 'Sound' - niets anders dan de pure essentie van geluid."

- Jian Shao, Chief Operating Officer bij AURALiC.

De rol van de ARIES S1 is aanzienlijk geëvolueerd, van een louter streaming transport of bridge naar een robuuste streaming processor.

Met zijn geavanceerde onboard verwerkingsmogelijkheden biedt de ARIES S1 nu een overvloed aan verwerkingsfuncties gericht op het optimaliseren van het audiosignaal: resampler van hoge kwaliteit, parametrische equalizer, compensatie van luidsprekerplaatsing en loudness leveling. Voor het eerst in het ARIES-assortiment kan dit product binnenkomende signalen van digitale of USB-ingangen verwerken.

Door gebruik te maken van het ingebouwde Tesla G3 platform verwerkt de ARIES S1 het signaal, waarbij jitter en artefacten effectief worden verwijderd voordat door de gebruiker geselecteerde verwerkingsfuncties worden toegepast om de audiokwaliteit te verbeteren. Het verwerkte signaal wordt vervolgens uitgevoerd via een digitale of USB-aansluiting, wat zorgt voor een verrijkte luisterervaring die trouw blijft aan de originele bron.

S1 is de nieuwste audiostreamer op instapniveau die AURALiC aanbiedt. De S1 wordt aangedreven door AURALiC's geavanceerde Tesla G3 streamingplatform en erft eersteklas audiotechnologieën van de veelgeprezen G2.2 referentieproducten, waaronder Direct Memory Access (DMA), Direct Data Recording (DDR), Galvanic Isolation en meer. De rol van de ARIES S1 heeft een belangrijke evolutie ondergaan, waarbij hij is veranderd van een louter streaming transport of bridge naar een robuuste streaming processor.

Auralic Aries S1 Streamer (1)

Flexibiliteit om te verkennen

De ARIES S1 biedt meerdere ingangen, zodat je moeiteloos je favoriete software voor het afspelen van muziek kunt gebruiken. Het is 100% compatibel met OpenHome-gebaseerde besturingssoftware zoals BubbleUPnP en Linn Kazoo, en is een gecertificeerd RoonReady endpoint voor optimale prestaties binnen je Roon ecosysteem. Geniet van het gemak van TIDAL Connect en Spotify Connect ondersteuning, en ervaar naadloze compatibiliteit met Apple AirPlay 2 protocol. Verhoog je muziekbeleving met de ARIES S1 - waar keuze samenkomt met eersteklas audioprestaties.

Auralic Aries S1 Streamer (2)

Fluisterstille werking: Dubbele galvanische isolatie

Om de interferentie te vermijden die geassocieerd wordt met traditionele open circuit ontwerpen, scheidt Galvanic Isolation in de ARIES S1 elektrische circuits terwijl de gegevens ertussen blijven stromen. We hebben twee speciale snelle galvanische isolatoren gemaakt en deze tussen de primaire klok-, verwerkings- en zendcircuits van de ARIES S1 geplaatst. Dit is een nieuw niveau van bescherming tegen EMI dat jitter helpt elimineren en bijdraagt aan een ongeëvenaard niveau van helderheid.

Tesla G3 - Een nieuw tijdperk voor streaming

Gebouwd op een quad-core 64-bit architectuur, levert ons Tesla G3 streaming platform acht keer de verwerkingscapaciteit van zijn voorganger. Uitgerust met 2GB DDR4 systeemgeheugen kan de Tesla G3 zelfs de meest veeleisende verwerkingstaken gemakkelijk aan, waardoor het een toekomstbestendige oplossing is die geschikt is voor het snel evoluerende digitale audiolandschap.

Het Tesla G3 platform maakt ook gebruik van Direct Memory Access (DMA) technologie voor de audio in- en uitgangskanalen, waardoor alle audio-gerelateerde hardware en software direct toegang hebben tot het systeemgeheugen. Dit vermindert de latentie en jitter aanzienlijk met 90% ten opzichte van Tesla G2, waardoor we meer flexibiliteit hebben om de prestaties en geluidskwaliteit van onze producten nauwkeurig af te stemmen.

  • 8X verwerkingssnelheid

De nieuwe quad-core 64-bits processor is acht keer sneller en zorgt voor een toekomstbestendige oplossing die zich aanpast aan de veranderende eisen op het gebied van digitale streaming.

  • DMA -Directe geheugentoegang

Audio-invoer- en -uitvoerkanalen worden rechtstreeks aangesloten op de kern van de processor, wat resulteert in een indrukwekkende 90% vermindering van latentie en jitter.

  • 2GB systeemgeheugen

Een groter systeemgeheugen en meer gegevensopslag betekent vloeiende verwerking van audiosignalen en ondersteuning voor nog geavanceerdere functies met een hogere resolutie.

Lightning DS is de ultieme bedieningsapp die exclusief is ontworpen voor onze streamingapparaten. Ervaar de kracht van naadloos muziekbeheer met onze gebruiksvriendelijke interface, die je de volledige controle geeft. Blader door je favoriete nummers en speel ze af vanuit verschillende bronnen, waaronder lokale bestanden, streamingdiensten en internetradio, en dat alles met het grootste gemak. De intuïtieve lay-out en efficiënte navigatie van onze app maken het een must-have voor audiofielen en muziekliefhebbers.

Auralic Aries S1 Streamer (3)

CD afspelen en rippen

Hou je nog steeds van je oude CD's? Maak je geen zorgen; je kunt een algemene USB CD-drive in je ARIES S1 steken en vervolgens kiezen om een CD af te spelen, een CD te rippen tijdens het afspelen of gewoon te rippen.

Net als bij het streamen van Lightning-bestanden van AURALiC, maakt onze unieke CD-weergavefunctie gebruik van dezelfde geavanceerde, jitterreducerende Memory Playback-technologie. CD-gegevens worden eerst gelezen en meerdere keren voor nauwkeurigheid vergeleken in de cache van het systeem voordat ze worden afgespeeld. Het resultaat is een eliminatie van mogelijk veroorzaakte jitter van het transport, waardoor eventuele negatieve effecten van de kwaliteit van de gekozen CD-drive worden geannuleerd en de prestaties mogelijk worden verbeterd ten opzichte van die van CD-spelers van concurrenten.

Dubbele 60fs Femto klok

Met een speciale ruisarme 0,8uV voeding om faseruis te minimaliseren en de klok even stil als nauwkeurig te houden, is onze 60 Femto Master Clock verbazingwekkend precies voor minder jitter en een onberispelijk geluid. Zijn 60 femtoseconde cycli - dat zijn 60 quadriljardsten van een seconde - stellen een nieuwe norm voor signaaltiming. Deze klok, die op temperatuur wordt geregeld voor consistente prestaties, is er altijd om alles heel stabiel te houden.

Smart-IR-bediening

Smart-IR Met Afstandsbediening kunt u de functionaliteit van uw AURALiC apparaat toewijzen aan elke gewenste afstandsbediening. Laat het apparaat gewoon weten welke afstandsbediening uw voorkeur heeft en alle functies (afspelen/pauzeren, volumeregeling, track selecteren, enz.) kunnen worden toegewezen aan knoppen zoals u dat wilt.

2e generatie GalvanicUSB

GalvanicUSB omzeilt de lawaaierige USB-voeding om de geluidskwaliteit te verbeteren. Precieze re-clocking vermindert jitter en de gloednieuwe galvanische isolatie biedt nog meer bescherming tegen EMI-ruis. De 2e generatie GalvanicUSB verbetert de compatibiliteit met een breed scala aan DAC's en zorgt voor een meer verfijnde audio-ervaring.

Specificaties

- Streaming bestandsindelingen

Lossless: AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, OGG, WAV en WV
Verliezend: AAC, MP3, MQA* en WMA

- Bemonsteringsfrequenties

PCM: 44,1KHz tot 384KHz in 32Bit**
DSD: DSD64(2,8224MHz), DSD128(5,6448MHz), DSD256(11,2896MHz), DSD512(22,57892MHz)***

- Besturingssoftware

AURALiC Lightning DS voor iOS
AURALiC Lightning DS voor webbrowser (alleen apparaatinstellingen)
OpenHome-compatibele besturingssoftware (BubbleUPnP, Kazoo)
Roon (Roon Core afzonderlijk vereist)

- Audio-ingangen

Digitale ingang: Coaxiaal, Toslink (2), USB Audio
Streamingingangen: Netwerk gedeelde map, USB-opslag, USB CD-station, UPnP/DLNA-mediaserver, Amazon Music Unlimited, HighResAudio, KKBOX, Qobuz Sublime+, Netease Music, TIDAL/TIDAL Connect, AirPlay, Spotify Connect, TuneIn, Internetradio, Roon Ready****

- Audio-uitgangen

Digitale uitgangen: AES/EBU, Coaxiaal, Toslink
USB-uitgang: USB Host naar compatibele DAC

- Netwerk

Bedraad: Gigabit Ethernet

- Stroomverbruik

Stand-by: <0,5W
Slaapstand: <10W
Afspelen: 25W bij max.

-Afmetingen - B x D x H

20,7cm x 29cm x 8,5cm (8,1 x 11,4 x 3,3 in).

- Gewicht

4,0kg (8,8 lbs)

- Product Afwerking

Geanodiseerde aluminium behuizing in matzwart

- Inhoud

AURALiC S1 streamingprocessor
Netsnoer
Snelstartgids

Auralic Aries S1 Streamer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6344

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.